We kunnen een nieuwe Piet Hein sloep leveren in juli 2021.

Een beroemd mannenblad schreef in 1998 over "het mooiste kontje van Nederland", een titel die de Piet Hein sloep met gratie draagt. Uiteraard zijn wij blij met deze erkenning, maar de Piet Hein sloep heeft veel meer te bieden dan alleen het mooi kontje.
De Piet Hein sloep biedt alles wat u van een traditionele sloep mag verwachten. Maar dat is nog lang niet alles. De Piet Hein sloep onderscheidt zich door een zeer complete standaarduitvoering met veel teakhout, een robuust lijnenspel, compromisloze techniek, sublieme vaareigenschappen en een perfecte afwerking. Met deze kenmerken is de Piet Hein sloep een hoog gewaardeerd schip. Altijd subtiel onderstrepend dat iedere andere keuze second-best geweest zou zijn.

De historie

De Piet Hein sloep is afgeleid van de Scandinavische visserssloepen, die in Noorwegen van fjord naar fjord voeren. De traditionele overnaadse romp met een S-spant onderwaterschip geeft deze sloepen de goede aanvangsstabiliteit en fraaie stabiele zeegang. Waar deze sloepen vroeger werden geroeid of onder klein zeil werden gevaren, draagt nu een betrouwbare inboard diesel motor zorg voor de voortstuwing van uw Piet Hein sloep.

De Piet Hein sloep heeft het "duim-effect", wat overigens kenmerkend is voor alle modellen van Menken Maritiem.

Sinds 1996 heeft Menken Maritiem wereldwijd ruim 400 Piet Hein sloepen afgeleverd. Deze boot vaart in Sydney rond en krijgt bewonderende blikken toegeworpen.

Het aantal keren dat een gebruikte Piet Hein sloep voor minder dan 20.000,- euro is verkocht is op de vingers van 1 hand te tellen.

De kabelaring met opgebreide kopleguaan is standaard en met de complete buiskap van Fred Schot Zeilmakers sluit u de boot eenvoudig af. De romp van de Piet Hein sloep is leverbaar in 32 kleuren met keuze uit 6 kleuren voor de antifouling op het onderwaterschip.

Het teakhouten potdeksel en de kuiprand zijn standaard uitgevoerd in massief teak, waarbij de lange delen maatgezaagd en spanningsvrij gemonteerd zijn. Ook het motorluik is standaard in teak uitgevoerd. In alle banken treft u bergruimtes aan, tevens is een toiletvoorziening standaard.
De Piet Hein sloep is uniek in zijn soort. De 11 gangen van de overnaadse romp geven niet alleen constructiestijfheid, maar onderstrepen ook de klassieke lijnen. De kuipindeling is, in harmonie met de ronde vormen, volledig ontworpen naar de wensen en eisen van vandaag: een diepe, veilige zit, volop been- en bergruimte en vooral veel zitcomfort.