Een nieuwe Piet Hein sloep is in februari 2025 leverbaar vanaf € 59.950,-.
Met een lengte van 6.18 meter en een breedte van 2.34 is het een comfortabele sloep voor 6 tot 8 personen.

De klasse van een volle kont.

De Piet Hein is ons eerste, eigen ontwerp. Een sloep die al vijfentwintig jaar rondvaart en waar we nog steeds ongelooflijk trots op zijn. De volle kont, het robuuste lijnenspel, de zware bouw en de 11 perfect strokende overnaadse gangen maken van een dagje varen een tocht met klasse.

Hollands ontwerp met Noorse trekken
De traditionele romp met een S-spant onderwaterschip hebben we afgeleid van de Scandinavische visserssloepen die in Noorwegen van fjord naar fjord voeren. Roeiend, of onder zeil. Met de Piet Hein kiezen we voor comfort. Een betrouwbare inboard dieselmotor zorgt in deze sloep dan ook voor de voortstuwing.
Ontwerper Martin de Jager:
“De 11 overnaadse gangen lopen ook onder water door. Dat onderstreept de klassieke lijnen en geeft constructiestijfheid. De volle kont van de boot maakt ‘m extra aantrekkelijk. Niet alleen voor het oog, ook omdat de boot zo op hogere snelheden niet teveel graaft en z’n water mooi loslaat. De kuip hebben we in harmonie met de ronde vormen ontworpen, met een veilige, diepe zit en volop been- en bergruimte.
Dit maakt ‘m anders
Het potdeksel, de kuiprand en de kuipvloer zijn uitgevoerd in massief Ceylon teak. De lange houtdelen zijn maatgezaagd en spanningsvrij gemonteerd. De kabelaring heeft een opgebreide kopleguaan. De buiskap maken we samen met Fred Schot. Én de Piet Hein heeft standaard een toiletvoorziening.
• De eerste Piet Hein rolde in 1996 van de werf en inmiddels hebben we nummer 370 gedoopt.
• Inmiddels varen onze Piet Hein sloepen overal. We hebben ze afgeleverd in Duitsland, Zweden, Noorwegen, Italië, Canada en Australië.
• Een beroemd mannenblad gaf deze sloep de kwalificatie ‘Het mooiste kontje van Nederland’. Hoort u ’t ook eens van een ander.
• En mooi geluid van weer een ander: de Piet Heinsloep is het kleinste vaartuig met Lloyds type approval on Hull & Construction.
• Zelfs als je een Piet Hein verkoopt, maakt ‘ie je blij: de keren dat een gebruikte Piet Hein voor minder dan €20.000 van eigenaar wisselde, is op de vingers van 1 hand te tellen.
• Toch wisselen ze niet vaak van eigenaar. Een Piet Hein sloep wil je gewoon houden.
De Piet Hein sloep is uniek in zijn soort. De 11 gangen van de overnaadse romp geven niet alleen constructiestijfheid, maar onderstrepen ook de klassieke lijnen. De kuipindeling is, in harmonie met de ronde vormen, volledig ontworpen naar de wensen en eisen van vandaag: een diepe, veilige zit, volop been- en bergruimte en vooral veel zitcomfort.